Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
come sail your ships around me


den brända jordens taktik





som om tiden aldrig existerat här
som om mina händer
bara testade sig fram

och jag satte dofter i hennes hår
med mitt luktsinne

jag gav sommaren dess färg
med mina ögon

prövade läpparnas
tunna hud

och jag betalar
för den
brända jordens taktik idag
igår, imorgon


jag ser
ett blankt fönster
och hennes hår
hänger ner, vidrör
sårskorpor
ärr, vidrör
de oceaner
som räknar ner,

som till sist
inte
räknas alls


jag ser,
hennes person
som verkar koncentrerad
i skåran,
vägen som är ett mål
där han
kan komma in

där han kan
stanna

eller jag återvända en dag

till drogerna
saknaden
till den förstörda marken

jag ska inte
gå därifrån då
utan jag ska stanna i askan
gräva i smutsen
bygga kroppar
av skeletten
vattna dem med mitt blod


och strax utanför
min fantasi
spänner den stålgrå himlen
som en hinna
över varet
och bakterierna

likt ett blankt fönster
där ljuset
inte kan tränga igenom


och någon irrar planlöst
när han återvänder
till marken
han en gång bränt
han en gång lämnat

och askan
rinner mellan hans fingrar
och hans kött
ryker nu
synen svajar

som om tiden vore en cirkelrörelse

som om hans händer
bara testade sig fram

betalar han
för den
brända jordens taktik, idag
igår, imorgon






hör,

båtarna nu

hör,
hundarna

och lyssna

till sångerna
som sjungs då han
inte lyssnar








Fri vers av Robert W
Läst 666 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2008-05-22 13:50



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
konstverk!
2008-05-26

  cecabom
you mak me speachless. bra jobbat, den här gången med. dina ord andas lite speciellt.
2008-05-26

  Yvonne Vigstrand
Som vanligt är du en mästare bland poeter...trollar med ord o får en att tappa andan av hänförelse...jag älskar dina alster...älskar dina ord!
Mästerligt o bokmärkes!
Många kramar/ Yvonne
2008-05-23

  Rakel Lorner
Jag ser en tydlig riktining i texten; den om den brända jordens taktik där han bränner och sedan lever i askan. Om kvinnan som samlar sina sår i skåran och att de hittar varandra där, även om det inte är så gott kanske. Det är där textens energi ligger tycker jag (och det är ett intressant tema, verkligen) och därför tycker jag avslutningen är lite mindra kärnfull. Att bränna kräver sitt och sångar, om än olyssnande, är inte lika dramatiskt.

och jag satte dofter i hennes hår
med mitt luktsinne

är en lysande strof. För att inte ta bort hårets magi tänker jag att det inte bör upprepas några rader senare. Kan inte \"något i henne\" hänga ner och vidröra sårskorpor istället för håret? spekulerar en icke uppläsande poet på andra sidan stan.
2008-05-22

    ej medlem längre
Du skriver innovativt och med det förblir dina ord en stor konst, underbart bokmärker och applåderar!
2008-05-22

  madinsane
och än en gång skapar du konst med dina ord.
2008-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W