Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det svåraste av allt

Att älska
-det svåraste av allt

Att älska är att
glömma sig själv
våga lämna sitt eget
för att gå en annan till mötes

över längtans smala bro
med öppna händer....

att älska
-är att uppgå i en annan
förlora sig själv

att älska
är att vara väntad
att höra till

att älska
är stillnad längtan
soluppgång och middagshetta
svalkande eftermiddagsbris
och nattmörker

Att älska
är att leva......




Fri vers av Michaela Dutius
Läst 452 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-06-29 16:03



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Enbart i Gud har jag den relationen idag.
Applåd och bokmärke.
2008-07-01

  Ewa-Britt Nilson VIP
Att älska fullt ut
är att bara ge sig hän
glömma allt runtikring
bara vara där, vart det
än bär, ingenting annat
gäller det där!
2008-06-30

  Ronny Berk
så väl förmedlas känslan av kärleks värde...upprepningar förstärker budskapet...en poesi att ta till hjärtat...ja...
2008-06-30

  Ilona _L
Ja, så enkelt och så svårt!
2008-06-30

  Kristina Wallbing
Underbart och klokt skrivet om kärlek!
Men jag tror inte att man helt måste glömma sig själv för att kunna älska någon annan. Vi ryms båda i kärleken till den Andre.
2008-06-30

  devilsangel
att älska
är stillnad längtan
soluppgång och middagshetta
svalkande eftermiddagsbris
och nattmörker

Vilken text du förmedlar här! Det är svårt att älska, ännu svårare är när man älskar fast man inte vill...det är ju inget man kan styra över direkt, hjärtat gör som det vill...Och det kan bli komplikationer...Underbart skrivet!
2008-06-30

  Yvonne
Att älska - det LÄTTASTE av allt. Men farligt, då man riskerar att bli sårad om kärleken inte besvaras. Eller man kan bli lämnad ensam av en eller annan orsak. Då gäller det att åter kunna stå på egna ben, men glädjas åt att man fått uppleva det stora, underbara - att älska med hela sin kropp och själ. Och att bli besvarad.
2008-06-30

  Karin Rosberg
Vacker och njutbar att läsa!!!
2008-06-29

  -Ulla Tilemo- VIP
...och ändå det lättaste som finns, det enda som inte går att låta bli när man möter kärleken! Applåd
2008-06-29

  thyra
Vacker kärlekstolkning som berör!
2008-06-29

  anits VIP
Underbart vackert
och sant
2008-06-29

  Larz Gustafsson VIP
Alltså är jag död.
2008-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius