Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den kommersiella människan, funderar Irmeline småleende, behöver måhända ett alternativ till den forntida lapidariken??


Alternativa budord år 2008:

 

1.

Låt egenkärleken styra ditt liv.

2.

Tala aldrig illa om din nästa,

om det ej tjänar dina syften.

3.

Unna dig din vila, det finns billigare arbetskraft.

4.

Kräv respekt för din ringaktning av andra.

5.

Försök avstå från att döda, det är så söligt

och glöm för all del inte DNA-risken.

6.

Äktenskapsbrott är ett trivsamt gömställe men

kan alltför ofta utvecklas till en dyrköpt utväg.

7.

Balansera möjligheter mot risker och

smutsa inte ner dig på småstölder.

8.

Dina falska vittnesbörd måste vara

mycket väl underbyggda.

9.

Din nästas avundsvärda hus kan sjunka duktig i värde

om du förser det med en obehaglig granne

som dresserar kamphundar.

10.

Det är bara tröttsamt att hysa begär till

din nästas hustru,tjänare, tjänarinna, oxe,

Mazeratti, personal coach och VIP-status

om du inte är inställd på att förgöra honom.

 

 

Mammon


 




Övriga genrer av © anakreon VIP
Läst 393 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-06-30 13:37

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  korpfjäder
och så får man inte glömma att låta bli att bära franskt vetebröd i sin väska!
2008-06-30

  Gunnel André VIP
HalleluNEJ!
2008-06-30

  Lyckohäxan Enediel
Hehe...verkligen tidstypiska budord!
2008-06-30

  Jojo
:-)

ett stort leende till dig från mig
2008-06-30
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP