Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av Jojo, en kommentar som jag lade här med


Vad fattas oss?

Vad är det som fattas oss?
När vi har mer än vad vi behöver,
av allt.
Godis, chips och läsk slår ständigt nya
försäljningsrekord.
Fetman breder ut sig i samhället.
Allt finns att köpa, kontant eller
avbetalning.
Köp nu betala sedan...

Apoteket går bättre än någonsin.
Vitaminbrus och ett lyckopiller är
numera allmänhetens frukost.

Vad är det egentligen?
Som vi behöver?

Har vi glömt något...




Fri vers av RogerIvan
Läst 391 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-06-30 15:59



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Jo nog är det så..att något fattas...själva livet tror jag..hela mänskligheten verkar vara ett hysteriskt kontrollfreak...allt ska konstrueras...varför kan vi inte leva som livet lär!!!!
2008-07-02

  Jojo
Kul att kunna inspirera!!
För en gång skull håller jag med Larz. Jag tror svaret är Gud! Men det är för enkelt för oss upplysta västerlänningar. Vi vill krångla till det så när bara en enkel tro på Gud behövs. Läser om all befrielse som Jesus spred omkring sig när han upprättade trasiga människor är det svårt att tveka. Men ändå glömmer man så lätt bort.
2008-07-01

  Maria Zena Viklund
ja vi har glömt att vi redan har allt inom oss själva!
2008-06-30

  Ilona _L
Det som fattas oss försöker vi kanske döva
med att just konsumera?
Visst, en uppäten glass är en uppäten glass,
men det finns alltid fler glassar att äta upp!

Om vi istället stannade upp
och verkligen såg
vilka livslögner vi försöker dölja och döva.
Och insåg att det går att förändra
så skulle vi bli lyckligare!
2008-06-30

    Bodil Sandberg
Ja vad är det som fattas oss..tycker det här är en viktig dikt i allra högsta grad...trots allt vi har..fattas det viktigaste..klokskapen att bruka det...vi har förlorat våra motsatser vår uppskattning vår glädje i detta överflöd..kärnan är svunnen..puts väck..i gyllne träck..nåja..kanske jag tog i lite nu men...
2008-06-30

  RogerIvan
Misstag verkar vi människor kunna göra flera gånger omigen...

Men...

En uppäten glass, är en uppäten glass...
Det spelar ingen roll hur mycket vi slickar på pappret.
Det blir ingen ny glass i det igen.
2008-06-30

  LassO
Albert Viksten insåg det redan på 60 talet (dog 68) och menade att risken fanns, att det enda som kunde återföra människan till sin natur, var en stor katastrof.
2008-06-30

  Larz Gustafsson VIP
Definitivt.
Gud!
2008-06-30
  > Nästa text
< Föregående

RogerIvan
RogerIvan