Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattliga drömmar och dagliga funderingar just nu







Har ni aldrig kännt att era tankar
drar åt alla håll och kanter

Att ni inte vet vad ni vill men ändå längtar efter något
Att ni kan gå en dag utan att kommit på alls vad det är
som pågår inom er

Men under nätterna så kommer drömmarna
som håller fast er hårt
Ni är i ett stort hus
med många människor
Det finns många trappor att gå
och mellan trapporna är det trångt
du kommer nästan inte igenom

Du passerar gamla rum med hemligheter
Med saker som rör sig precis
som om det var spöken
en helt annan värld helt enkelt

Gamla möbler från annan tid
du tittar på dem och förundras
hur vackra dem är
Men helt plötsligt så har du
fastnat i mörkt mellanrum
med gammalt trä och du kommer
ingen vart du låtsat att du inte är rädd
för då blir det ännu värre

Jag tror att våra drömmar vill säga oss
nåt om oss själva om var vi är påväg
och vad som händer i vårt undermedvetna
Vart vi är påväg mentalt och själsligt

Jag är inte riktigt klar över vad
denna dröm står för
Men en del förstår jag

Jag sitter fast i gamla tankemönster
och inte vill släppa taget om dem
Ett motstånd som sitter mycket hårt
inom mig helt enkelt

Längtan efter frihet är så stark
så att den nästan förstör mina drömmar
Den fysiska friheten och den mentala
Friheten att bara göra allt man drömt om
Och att bara känna total frid i friheten utan
att sträva efter nått nytt hela tiden
När man nått ett mål
Att aldrig nöja sig med
Det man uppnått
Känner ni igen er ?

Det här var lite tankar som pågår nu
och delar ur drömmar jag haft några nätter

Behövde få skriva ned detta och dela med mig
tar gärna emot tankar om vad som väcks inom er
när ni läser detta

Snart ska jag måla igen fortsätta
med mina solrosor som jag påbörjade
igår kväll :)




Fri vers av Fånga dagen
Läst 252 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-07-02 15:23



Bookmark and Share


    *Fyrklöver*
Jag känner absolut igen mig :) Har själv drömt väldigt konstiga saker den senaste tiden....
2008-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Fånga dagen
Fånga dagen