Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om att inte veta om du verkligen borde undra eller inte, för att sen fråga och få svaret du inte ville ha.


En nyfiken tanke

Förundran,
en nyfiken tanke som provar teorier.
En oro utan grund, en gråzon utan svart,
man trevar sig fram genom en mörk natt.

Misstänksamhet,
en nyfiken tanke som tror den vet.
Paranoia på osäker grund, den mörka sidan utan vitt i sikte,
försöker ta sig fram genom osammanhängande dikter.

Rädsla,
en nyfiken tanke som flyr från svaret.
Grundad på skräck men bygger inte vidare på något,
smiter åt ett slumpmässigt håll och ser sig aldrig om.

Ilska,
en nyfiken tanke som inte gillar vad den hör.
inget existerar här, varken sans eller reson,
känn dess smärta, dess sorg, denna onda demon.

Bekräftelse,
en nyfiken tanke som låter det sjunka in.
På en grund av sanning reser sig äntligen ett liv,
för världen, ett litet steg, för vår tanke, ett gigantiskt kliv.

Sorgen,
den nyfikna tanken som önskar att den inte var nyfiken,
står på svajande ben,
ser ner på en knäckt gren,
magkänslan sjunker som en sten.

Insikt,
en tanke ser sanningen.

En tanke undrar vad den ska göra nu.




Fri vers av Gustav Sjökvist
Läst 464 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-07-04 02:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gustav Sjökvist