Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det är nu jag ska vara tacksam va?


på ett fint sätt


jag varnade dig, älskling,
jag sa att så stora ord kan trassla
in sig i dina stämband eller slinka
tillbaka ner i strupen och kväva dig
men du hade filosofin att det man
talar högt om är man inte rädd för

du var transparent då, när din hud
jagade känslor och dina blodkärl sprack
och sprang över lakanen, när dina ögon
försvann i havet under dina ögonlock

fan vad rädd du var

ändå var jag glad att du ljög så att
jag slapp känna mig så smutsig mellan
dina andetag och under din kropp, så
jävla tacksam att du utnyttjade mig på
ett fint sätt och inte sådär uppenbart

du sa att vi var för olika och du hade rätt

du hade filosofin att det man talar
högt om är man inte rädd för och jag
var övertygad om att det man säger

det menar man




Fri vers av inutimonster
Läst 535 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2008-07-12 16:59



Bookmark and Share


  isidore
Tycker den här blev riktigt bra
2008-07-16

  Trädflickan
Fan vad du skriver bra!
2008-07-15

  Carola Zettergren
DET HÄR ÄR SÅ BRA...och du är bäst!!!
2008-07-14

  camillala
otroligt
den här levererade
tack
2008-07-12

  Desert dust
nice. du levererar som ALWAYS en vackert gripande och känslosam text, älskar hur du får det sådär smart att man bara önskar att man hade kommit på det själv. tillåt mig citera geniet ;)
;
jag varnade dig, älskling,
jag sa att så stora ord kan trassla
in sig i dina stämband eller slinka
tillbaka ner i strupen och kväva dig
men du hade filosofin att det man
talar högt om är man inte rädd för

och sen går det on and on.
sluta aldrig. (det är nog egentligen allt jag vill ha sagt)
you rule this site :D
2008-07-12

  korpfjäder
Det här är inte bara snyggt ihopsatt. Det ligger en filosofisk botten och retar sinnet också Gillar det mycket - de där olika sätten att tänka mot varandra. Som leder till ett främlingskap eller ett vägval där man inte kommer att vara överens ens om vad vägarna heter.
Känner igen den här sortens begreppsförvirring - fast det är väl egentligen ingen förvirring mer en sorts språkförbistring kanske. Och så undrar jag så varför det är så förbjudet att vara rädd...
Men varför skulle du vara tacksam???
2008-07-12
  > Nästa text
< Föregående

inutimonster
inutimonster