Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mina drömmars ansikten, groteska fula

 

Jag är fylld av mina drömmars ansikten
ibland kan jag se dem, en och en
groteska avbilder, grimaserande till ett hån.

Brottas med brokiga trädgrenar, dikesrenar,
en och annan sten,

stenbrott
ledbrott
och ett och annat avhopp
framförallt utbrott

förlängt hopp
drar och sliter isär min
förtvivlade kropp

längtan, viljan
nedklämt mod

kastar upp, flyr
vägen tillbaka

de tusen stegen var bara ett,

ristar, skär och hugger i sten
sprucket ljud, järnvägsrälsar
gnisslande, bromsljudet...

skärningspunkten, gränslinjen
mellan ditt och mitt

slår, fäktar, vredesmod

groteska ansikte, fly din kos!

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 348 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-07-14 15:59



Bookmark and Share


  katt.inc
Det är ett härligt flyt i denna dikt, den är rapp, tuff, hård men även mycket känslosam. Du skapar ett drömlikt scenario där ingenting riktigt stämmer och allt är huller om buller och mitt i allt finns ett jag som kämpar för att komma någon vart. En riktig mardröm kastar du in mig i här och du gör det bra.
2008-07-17

  Nina V A
Åh Maria, sånt här gillar jag, det är ett gott läsflyt och språk som verkligen faller, ja voltar mot tungan. Jag gillar ett sånt ord som grotesk, just för att det står i sånt enormt bortperspektiv mot allt annat lullull och skänker fin balans till drömmar som annars lätt flyter ut i rosa karuseller. Vill lyfta fram partiet:

'Brottas med brokiga trädgrenar, dikesrenar,
en och annan sten,

stenbrott
ledbrott
och ett och annat avhopp
framförallt utbrott

förlängt hopp
drar och sliter isär min
förtvivlade kropp'

melodiskt verkligen tilltalande
förförs av detta vredesmod, gott!
2008-07-14

    ingvar VIP
Ett sannskyldigt mästerstycke!
2008-07-14

  Il poeta della luna
Det virvlar av känsla i din ordval
som både förstärker känslan,
och lättar upp den till behövlig nivå!
Jag gillar!

Patrik [läs gärna min senaste]
2008-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund