Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillvaron

"Du är ju så stark", sa hon.
Javisst, men vilket pris har jag
fått betala för att få den styrkan
om det nu är styrka jag har.

Mycket av det har nästan fått
mej att duka under.


Min styrka är det enda jag har
att falla tillbaka på.

"En själv är bäste dräng",säger
man ju, så jag får fortsätta
på min ensamhetens stig
och försöka hitta ett sätt
att handskas med tillvaron.




Fri vers av mjuk
Läst 234 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-07-15 16:58



Bookmark and Share


    Mejja
Känner så väl igen mig i dina ord - "du är ju så stark".
Både tycker om och hatar höra dem.
För det känns allt som oftast som om de inte egentligen förstår - att det finns något därbakom. Bakom styrkan.

*kramelikram* till dig

och Tack för att du skriver och delar dina ord!
2008-07-29

  NågonAnnans
Om du visste hur mycket jag känner igen mig i den här dikten. just i orden "Du är ju så stark", sa hon.
Javisst, men vilket pris har jag
fått betala för att få den styrkan
om det nu är styrka jag har.

Mycket av det har nästan fått
mej att duka under." Just så är det! Alla tycker att jag sitter inne med en sådan styrka som överhuvudtaget överlevt det förflutna, medans jag inombords bara skriker för jag orkar inte vara den starka jämt:( Allt inom mig är bara KAOS ibland. Kram min vän...
2008-07-15
  > Nästa text
< Föregående

mjuk
mjuk