Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tacksamhet när mina ben går igen







Nu går benen igen med lite lättare steg
Jag tar nya steg var dag min ihärdighet
gör utslag jag utökar min sträcka

Naturen omkring mig som jag nu ser
när mina ben bär mig allt längre bort
Naturen den är helt underbar
Träden är så vackra och gröna

Människor passeserar mig och jag
får intryck ibland säger nån hej
fast jag ej känner denna människa
Det gör mig såklart glad
Och ett leendet på mina läppar
Kommer slår glädje i mitt ansikte
och mina tankar

Det har byggts nya hus i naturområdet
där jag bor så nyfiken jag blev
vad kan det vara för slags hus
Gick runt och tittade kom fram till
att det är nog ett dagis eller förskola

Sätter mig på en bänk och låter solen
bränna in i min hud så jag njuter
av värmen den ger
Jag nynnar på en låt
Och låter benen gå i takt
till musiken jag hör på radion

Återvunnen frihet kan jag kalla
detta när benen bär mig ut i världen
allt längre bort

Det går inte att förklara hur det känns
att kunna gå igen

utan att börja gråta
efter 50 meter och ständigt sitta inne

Jag är så tacksam att
jag har fått min höftprotes vill jag
åter igen påminna mig själv om
Så tacksamheten borde vi känna
lite oftare i våra liv


Återvunnen frihet
Det är inte dåligt alls
Tack för allt
Tack för att min kropp
Ställer upp för mig igen
Tack




Fri vers av Fånga dagen
Läst 226 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-07-16 17:48



Bookmark and Share


  anits VIP
Så härligt att läsa din text
och allt positivt som du nu
upplever
2008-07-26

  Elaine.S VIP
Så positiv läsning det här var...underbart när benen går dit bara tanken nått innan...
2008-07-17

  Margithe VIP
Det låter härligt när du beskriver, att du njuter av naturen och av att kunna gå. Den njutningen förstår man bara om man själv varit skadad
2008-07-16

    sajo
Att känna att man får tillbaka kraften bit för bit det betyder så mycket. Jag känner igen mig så mycket som jag vistats på lasarett och när man fått vård och medicin så får man tillbaka
kämpaglöden igen.

Tack för det du delar med dig av.
2008-07-16

  Ordregnspoeten
Tack igen för att du delar med dig av din glädje. Helt underbart!
2008-07-16

  Michaela Dutius
Bara den som saknat hälsan och kroppens rörlighet kan till fullo förstå hur det är att inte ha den- och känna glädjen över att få den tillbaka
2008-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Fånga dagen
Fånga dagen