Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
djur


våldet är det enda de aldrig kan ta ifrån oss




den mäktiga skulden
som lägger en dasslocksnäve
på din nacke
viskar
mot din hals
att din tid är kommen nu

och du står plötsligt förvirrad
kåt, farlig och på gränsen

du är din egen twilight zone

en moralisk dimma
av purpurfärgade blåmärken


och i duschen står du naken
betraktar
din fågellika kropp

förundras av hur oskyldig du ser ut
din spegelbild är ett flin
tapetserat
över ett trasigt tivoli

och ditt knä
hoppar
vibrerar
vill svika dig
som din darrande röst
när du på kafé
hukar bakom en svettig ryggtavla
vemsomhelst
kunnat måla


och du ber aldrig om ursäkt
för vad ditt minne
påstår vad du gjort

och du vet
du kommer att dö här

du känner det
du behöver det
du kommer
så hårt när du tänker på henne


och ett namn ligger
med ett annat på din tunga

ett minne att skära upp

och blodet
du sväljer och sväljer
är regnet de behöver
för att sträcka ut sina vingar









Fri vers av Robert W
Läst 841 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-07-18 15:29



Bookmark and Share


  Linda Hammarberg
egokickkommentar:
Du är så jävla bra.
2008-09-19

  Anna-Naïma
Nä shit. Du är bra.
2008-09-16

  Tess the mess
galet välskriven text med en känsla som hoppar ut ur datorn och hugger mig i strupen.
2008-08-02

  Fröken Röd
min senaste text känns nästan som ett svar på den här texten, men det är helt omedvetet och utan personlig karaktär.

..och ja, du har snygga formuleringar som jag kan känna igen. Det är bra.
2008-07-25

  Bevingad
Håller med föregående kommentator. Det är rått och på gränsen till för mycket för att vi svenskar ska vara lagom, men det är därför jag fuullkomligt älskar dina alster. känslan är den samma som när man var liten och i smyg gjorde nått tvivelaktigt- och inte ville bli påkommen.
2008-07-24

  inutimonster
du är bäst när man är trasig, så är det bara. man sjunker rätt in i vad du skriver, fan vad skönt det är, skulle kunna ersätta det mesta. du ersätter abstinens. om min pappa förstod poesi skulle jag sätta honom framför dataskärmen, be honom läsa dig, och rädda hans lungor. men nog med svammel.

"din spegelbild är ett flin
tapetserat
över ett trasigt tivoli"

"och du ber aldrig om ursäkt
för vad ditt minne
påstår vad du gjort"

och så "ett minne att skära upp"

det är väl det med dig. man behöver inte älska helheten, man behöver inte ogilla. man är för uppslukad av dina kick ass-detaljer. jag vet inte vem du skriver om, vem du skriver för, och det är det som är guld i munnen. man vet inte. och jag älskar det.

perfektion är tråkigt, det här vill jag inte ändra på alls.
2008-07-24

  Rakel Lorner
och ett namn ligger
med ett annat på din tunga

var ett par snygga rader. Sånt gillar jag!
2008-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W