Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dakota -

 

 

 

 

 

flugan på tallrikskanten
och den azurhavsfantiserade hårborsten på handfatets

harven gör ett spann på tolv meter varje varv
denim med nitar kisar in i eftermiddagen

man spränger ner ammoniak
rätt ner i oldlingfårorna - munstycken

härifrån är det bara kilometrar till båda kusterna

en sporre
är en morot
iväg - säg mig en riktning
tjugonio ton

himmelsstråket discoviolett med kraftledningens
eyeliners - en trippel inramning med kontur

trailerpark - naglarna är lackade och locktången
urdragen, färsk guacamole

[du liknar en räv - vet du det - bästis]

 

 

 




Fri vers av wayward - taiga
Läst 255 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-07-22 21:15



Bookmark and Share


  SportPoeten.
Norra Dakota. Blir det mer stort och ödsligt och tråkigare än så?
Jag vet inte. Men jag föreställer mig att det är svårslaget m.a.p tristess. Du fångar det monotona vardagsliv som jag föreställer mig existerar i Norra Dakota bra. Fina detaljer. Men vem håller i pennan? Skribenten som drar vidare och lämnar Norra Dakota bakom sig? Farmaren som gör ett snyggt kontrakt på en ny traktor? Vem är räv kompisen? Slutet lämnar öppna frågor. Något mystiskt. Får en att vilja läsa igen. Vilket så klart är bra. Min undran är om inte läsaren, om du nu skriver detta med ambition för någon annan, får en större tillfredställelse om dessa öppna slut på något sätt knyts ihop? Jag vet inte. Bara en tanke som jag bollar över till författaren.

/ M
2008-07-26

  Nina V A
ja nog är det fantastiskt, dammet lägger sig som en scarf omkring hals och tiden tycks spunnen kring ett spann, loving it!

Hur detaljerna kan tyckas små men öppnar upp för det enorma på storbild.
Det finns en storslagen magi i litenheten, obetydligheten som slår an långt vidare än pipelineexplosion and the big accent.
Way hur fan ska man undkomma?

Omfamnar!
2008-07-24

  aftermath
du öppnar upp med em härlig bild som får en i stämning
norra dakota känns plötsligt nära
imponerande öppning; " flugan på tallrikskanten

och den kvarglömda hårborsten på handfatets



harven gör ett spann på tolv meter varje varv

kisar in i eftermiddagen "
!!
du skapar verkligen en inre bild för läsaren(mig)
väl vägda ord på ditt unika sätt
"farvälet" i slutet känns märkligt skönt!
2008-07-23

    Melona
tycker verkligen om den här, har läst den flera gånger...
vet inte riktigt vad det är som gör mig trollbunden

men det är dess fåordigt som spelar filmer i mitt inre och
speciellt denna mening

"kisar in i eftermiddagen" ger så mycket, fast egentligen, vem kan skåda framtiden; om man inte är den...

Nåväl, bilden, bilden...kärleken som lyser i den och så slutet,

bästis som liknar en räv... har en sån vän jag med!
TACK!
2008-07-23

  K*
fantastisk text och bilden du har till den är helt grym den med!

"- udden



av grafitgrå nordost

mot nästa kap"


otroligt snyggt!
2008-07-22
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga