Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

under baldakin

 

skrider hon fram
obegränsad
i ett stillsamt juli

fritt fall
gungar för öga
ribba spinner på landskap

tankekluster

tron går obegränsad
mellan sandrev och fastland

men det skymmer
som ett hölje över ögat

en barriär
mellan mjuka formationer
men med fokus på landskap

här i ligger begränsningen
pådrivande som en pålkran

 




Fri vers av aftermath
Läst 446 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-07-25 21:20



Bookmark and Share


    Melona
dessa hemligheter; under baldakinens skyddande smekande glans
denna sommar, åh gud, vilken kvinna

och så vacker hon är, en mänsklig formation på gudinnors hantverk och lanskapet hon inte bara vandrar, utan också är...
resan dit...

tycker om din dikt, där tonen är ockrafärgad, svettig och doftar en bit av medelhavet, tack för din poesi!
2008-07-27

  Lena Renman
Vilka bilder ord som "skrid", "baladakin", "sandrev",
" hindersfritt", skapar i det inre landskapet. Ödmjukt och med en stillsam rörelse som bara pågår....


Lena
2008-07-27

  Nina V A
jamenvisst, lämnar över till läsaren i samma mjuka ton, bra!
2008-07-26

  aftermath
har tampats med , funderat kring tramsraden
varför just den mycket riktigt får gå bort!
2008-07-26

  Nina V A
den här bär ett väldigt mjukt, nästintill vördnadsfullt anslag, rund i sin framflytande form. Jag tycker att slutraden bryter av för mycket, kanske är det dock den kontrasten du vill ha och då ska du naturligtvis låta den vara men annars tycker jag det runda lämnar en allt större öppning om du slutar efter hinderfritt. Du är grymt duktig på ordval och att sammanfoga stramt - tolkningsmässigt en oändlig tät fyllnad.

'men det skymmer
som ett hölje över ögat

en barriär
mellan mjuka formationer
men med fokus på landskap'

gillar verkligen mjukheten du sveper om läsaren!
2008-07-26

  wayward - taiga
baldakinen, hehe, först glodde jad en lång stund på bilden och försökte lista ut va det var, -ett djurs käkben, nää, sen såg jag en sattellit fotad från en annan sattellit... sen kom jag på att det fann text oxå..

baldakinen hade redan skapat en bild av en krogkö, ja, så här i sommarsverige, "skrider hon fram" öh vaddå, som i cannes... "ribba"

haha - man får vatten på sin kvarn... så kommer "tankekluster" - hehe - det rimmar på fluster - flustret som en av uppsalas gamla danshak...

ja du, vad jag tänker sen det låter jag vara osagt, *solsting* -och du, aftermath, nu tänker jag klicka på `spara kommentar´ och kolla på bilden en gång till!
2008-07-25
  > Nästa text
< Föregående

aftermath
aftermath

Mina favoriter
i omlopp