Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem räknas som poet ?














Jag bara satt här och funderade
Vem är det som bestämmer och dömer
och säger att just du är en
Riktig Poet

Jag bara undrar måste dikt se ut
på ett speciellt sätt ?

Jag tycker att det
är olikheterna mellan oss
som skriver som är charmen
Och människorna bakom orden
Deras levnadsöden eller upplevelser
som räknas

Poesi kan poetas på många olika sätt
när jag skriver själv så springer mina
fingrar över tangenternaoch tankarna
blir till ord
som slås ned i tangentbordet
av mina fingrar som om dom bara
ville springa i full fart

Ofta behöver jag inte tänka speciellt mycket
under tiden jag skriver
orden som ligger där redan
innan dom är skrivna
dom tankarna som blir till ord
kastas ut i en rasande fart som om det var
frågan om liv eller död

Hur blir en dikt eller text till
för er ?

Men ingen kan komma och säga
och rätta mina ord vill jag er påminna
Jag vill rätta mig själv

Så lyder min poesi
Jag äger mina tankar
Jag äger mina känslor
Dom tillhör ingen annan
Men jag delar gärna med mig
Så att mina känslor och tankar
får upplevas genom andras
läsning och betraktelser

Av ordens sanna styrka




Fri vers av Fånga dagen
Läst 412 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-08-06 23:42



Bookmark and Share


    sajo
Du har så rätt. Har jag upplevt något eller jag bara känner det här vill jag skriva så gör jag det. Låter orden komma som till slut kanske blir till en text som hamnar här.
2008-08-07

    Melona
Jag tycker din frågeställning i detta är bra, och du formulerar dig klokt och väl i din text, detta är något jag funderar över med - syftar på din titel.
Jag vet inte vem som är poet, inte heller vem som är konstnär,
är jag kock för att jag lagar mat?
Är jag författare för att jag skriver?

Jag undrar med...
2008-08-07

  anits VIP
Ja det kan man undra!
Jag skriver för att jag
älskar att skriva trots
att jag är ordblind, sen
om någon läser tycker
om det jag skriver blir
jag glad, men jag skriver
för min egen skull för
det är det bästa jag
vet
2008-08-07

  Fru Fralla
Mmmm, att skriva är väl på många sätt som att sjunga?

De flesta av oss kan det, få av oss perfekt, nästan alla för att förmedla något... ibland blir det falskt och inte alls så bra som vi ville... Men ingen kan någonsin säga att man inte sjunger alls... för sjunga gör man på sitt sätt ;) Så poeten är väl densamme som sångaren, en självutnämnd konstnär som förmedlar med hjälp av sitt inre...

Jag är kass på att skriva dikter. Skriver kåserier istället. En del tycker inte att det hör hemma här, men mina kåserier är dikter för mig ;) De är bara lite längre och rimmar illa ;)
2008-08-06

  friheten
Stämmer bra. MAn skriver för att man gillar det.
2008-08-06

  Tärningen är kastad
Jag håller med dig vem är en poet. jag skriver för att jag älskar det och om någon läser det blir jag glad,
2008-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Fånga dagen
Fånga dagen