Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oro för mig och framtiden och anhöriga









Oron inom mig jagar mig idag

Drömmer oroligt blir ställd till försvars
i mina drömmar jag har om natten


Oron följer mig dygnet runt nu
vaknar med en oro och en ångest
om att allt bara måste ordna sig
min framtid ligger i någons händer

Jag väntar och väntar på besked
hur jag sen ska känna en viss trygghet
efter ett bra besked

När man drabbas av fysisk sjukdom och psykisk
i livet är man skör och man är utsatt en sådan
sårbarhet man går omkring med
Ett öppet sår som rinner i mitt hjärta
En oro för överlevnad

Sen ska man samtidigt ordna för en sjuk mor
som bara ligger i sin säng ringa samtal till läkare
be om recept för antidep meds som hon inte tagit
på 2 veckor inget gör hon när jag gör det åt henne
ja då vill hon gråta säger hon

Hur ska jag orka frågar jag mig
jag ska hjälpa mig själv och jag ska
hjälpa min mor det känns som om jag
går sönder inombords och att hon
äter mig och gröper hål
i mitt hjärta


Har jag ansvar måste jag ta
ansvar för oss 2 ?
Så som jag alltid gjort
under hela mitt liv





Fri vers av Fånga dagen
Läst 200 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-08-07 17:09



Bookmark and Share


  ¤Anne¤
svåra frågor du ställer.
men jag har inga svar
har varit där
men insåg att jag inte kunde ge av mig själv
förrän jag var frisk
hoppas du hittar svaret
2008-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Fånga dagen
Fånga dagen