Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar om att skaffa barn

 

 

 

 

 

Idag kom tanken

som jag länge

drömt om

Tanken att få barn

ett eget barn

Men så sa något

 inom mig att

du ska inte ha

något eller några

Barn den felande

länken blir då bara längre

Jag vill inte att flera människorliv

ska få uppleva det jag fick göra som barn

Jag vill inte göra ett barn illa som mina föräldrar gjorde mig

Jag vill inte ett barn ska föddas med en oförmögen mamma som

inte klara av samhällets allt större krav  

Även om mitt hjärta vill få ett barn att älska

så säger mitt förnuft något annat

Det är försent nu ändå

Jag är alldeles för gammal

och inte är jag frisk heller det måste man

vara i ett land som sverige

att vara sjuk är att leva i ett utanförskap

det har ju våran regering tydligt uttalat sig om

med sorg i mitt hjärta inser jag detta

   




Fri vers av Fånga dagen
Läst 240 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-08 20:20



Bookmark and Share


  Ordregnspoeten
Problemet ligger nog inte enbart hos dig. Jag hade säkert inte haft några barn alls om jag väntat på att den perfekta prinsen skulle dyka upp. Han finns inte. En man kan lätt smita från allt ansvar, så visst måste en kvinna tänka sig för och veta att hon om hon så blir lämnad ensam med barnet kan orka med allt ansvar. Du gör rätt som tänker som du gör. Ensamstående mödrar som är lågavlönade har det allra sämst i vårt samhälle. Att ha dålig ekonomi och aldrig kunna koppla av och ha mor- eller farföräldrar som tar över en stund är verkligheten för många ensamstående föräldrar.
2008-08-10

  Gunilla VIP
Kära du!
Det är inte försent för en kärleksfull
människa som du att få barn!
Har flera i min bekantskapskrets
som fått barn när de blivit över 40!
Du behöver inte oroa dig för ditt
sociala arv!
Du är alldeles för medveten
om vad du hade behövt som barn
och vad ett barn behöver.
Din sjukdom ....
barnet har väl en far också...?
Läste för ett tag sedan om blinda föräldrar
som fått barn .....
Med rätt stöd och hjälp av vänner
och andra så är ingenting omöjligt.
Förstår dock din tvekan - vilket visar
vilken mogen människa du är.
Kram!
2008-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Fånga dagen
Fånga dagen