" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 




skapa förutsättningar för ett vuxet liv

 

Stegen jag tar är mina steg

Tankar som går runt i mig är mina

Livet jag vandrar är mitt jag vandrar i

Redskapen jag har att hantera

 svåra saker i livet dom är inte givna  

Verktyg och livskunskap en bra start på livet

 är förälderns ansvar att uppfylla

När detta brister så har barnet inte samma

chanser i livet eller förutsättningar 

Jag har levt 38 år nu

men vad fick jag med mig

När jag blev vuxen och skulle

börja att ta ansvar jag fick inget allt jag

skapat och lärt mig har jag gjort alldeles själv

Mamma min höll fast mig i sitt grep som hon alltid gjort

Jag fick inte frigöra mig hon band mig så hårt och gav mig så mycket

samvetskval och skuld i min sköra själ 

ibland vill jag bara släppa allt

 låta henne passera och försvinna

för allt ont hon gjort mig som hon inte 

har förmågan att förstå alls

Jag har inte bett att bli född till denna värld

jag har inte valt mina föräldrar heller 

Här står jag mitt i ingenting 

sakta upplöses jag av smärtan

som jag bär med mig 

     




Fri vers av Fånga dagen
Läst 178 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-08-09 18:53



Bookmark and Share


  anits VIP
Bra skrivit om något som är svårt
texten griper tag i mig när jag läser
2008-08-10

  Sladjana Zubcevic
" Här står jag mitt i ingenting

sakta upplöses jag av smärtan

som jag bär med mig "

GRIPANDE OCH FINT SKRIVET!
K R A M
2008-08-09

  ¤Anne¤
för att leva måste man ibland släppa det förflutna och börja om
kram
2008-08-09

  Gunilla VIP
Du inser att du är din egen förälder
som ger dig själv det du behöver
och skulle ha fått som barn.
Detta är läkning!
Du är inte ensam
med detta öde.
Det går att komma igenom
smärtan och leva ett gott liv!
Så starka rader om något
nästan tabubelagt och svårt!
2008-08-09

  Ilona _L
Välformulerat!
Jag känner igen mig i detta och är tjugo år äldre än du.
Har de senaste åren insett att man NU får ge sig själv det man inte fått som barn. Vara kärleksfull o snäll mot sig själv och bara göra saker som man mår bra av.
Lycka till!
2008-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Fånga dagen
Fånga dagen