Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svalan



Ila du svala
svinga ditt svärd
rista din fröjd
i skimrande sky
ljuv är din längtans
flämtande gnist
löpeldar gjuta
i gryningens gry

ila du svala
vingarna slå
vind efter vind
mot gäckande höst
skönt är ditt väsen
dröjer vid nåd
stunden omistlig
min renaste tröst


bS-08











































Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 668 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2008-08-11 10:50



Bookmark and Share


  Thommy
Vackert vemod när det är som bäst.
2008-09-24

    wildrosen
Så vackert....jag blundar och njuter över dessa vackra rader...applåd
2008-08-29

  Maria Zena Viklund
ljuvligt vackert om svalan!
2008-08-20

  Leva Livet
Fantastiskt vackra ordval och rim...tjusigt!
2008-08-18

  Carola Zettergren
HELT UNDERBART.....suck:):)
2008-08-17

    © Birgitta Wäppling VIP
Tycker mycket om denna. Texten flyter fram i en virvlande ström, nästan högtidligt.
Stor applåd!
2008-08-16

  aol
suckar så härligt om den älskade svalan och lite vemod anas i denna så vackra poesi
2008-08-14

    Maria Malm
Uppvuxen på landet, som jag är, ser jag dessa underbara fåglar framför mig, samt deras lerbon..vackert..
2008-08-13

  Michaela Dutius
Bedårande vacker!
Som allt du skriver!
2008-08-12

  Gunnar Norrman
Vad mycket längtan och oändlig frihet, det finns i den här dikten. Den ska jag spara!
2008-08-12

  Erik L
Lättflytande dikt med ett svävande innehåll.
Tycker att du lyckats bra med att forma formen efter innehåll i denna. Bra skrivet!
2008-08-12

  rebecca d VIP
dikten flyger som svalan i skyn, lekande svävande, dykande..flykt
2008-08-11

  Fredrik Stillesjö
Hej Bodil!

Suck i hjärtat av vemod och poetisk rörelse när jag läser. Svischar med svalor... Hälsar vännen Fredrik
2008-08-11

  Hannadraken
alltid så skönt att läsa ditt flytande (flygande?) språk!
2008-08-11

  desperado
Vackert välljudande! Härlig högläsningsdikt!
2008-08-11

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Härligt flyt
Jag ser rörliga bilder
då jag läser
Underbart poetat
2008-08-11

  Havsbris
Imponerande vackert,
fin och elegant ordval,
älskar dina bilder, associationer
och metaforer,

vilken styrka och känsla...
man kan läsa tusen gånger
utan att tröttna och hittar
alltid något nytt!

Svalan ja, fin jänförelse,
hårda ord som sagt, men
är dit poem en fröjd till
sinnen... rörelse!

kram
2008-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg