Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brödbakning

 

 

 

 

 

    Idag fick jag en sån lust

att baka igen

Nybakat bröd

Är så mys

Smakar så

Gott

När man

vet

Vem som knådat

Och lagt i ingredienserna

Låtit degen jäsa

Bakat ut degen

Så som jag vill

Låtit degen jäsa en gång till

In i ugnen denna ska

vara längst ned

Gräddas ca 20 min

Taget ut

Lägges på galler

Utan Handuk

över

Den sega

Brödskorpan

är fulländad

Färdig att

Avnjutas

Med smör

Mums




Fri vers av Fånga dagen
Läst 241 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-08-11 23:07



Bookmark and Share


  bluescat
texten får mig osökt att minnas min mors goda bröd...tyvärr gick hon bort för ett par år sedan..saknad!!
2008-08-12

  Ordregnspoeten
Visst är det så, men jag bakar bara när jag är riktigt kär. Funderar just nu på om jag ska våga bli kär och om ska jag berätta för dig om baket.
2008-08-12

  anits VIP
Låter gott, längesedan
jag bakat matbröd, blir
lite sugen
2008-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Fånga dagen
Fånga dagen