Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett rikare språk

 

 

 

 

Ibland så önskar jag mig

Ett rikare språk

Flera ord med olika innebörd

Jag vill orden

 födas i min mun

Förökningen

skall bli en stor mångfalld

Ibland tror jag

Att svenskan

Är ett väldigt

Fattigt språk

Jag har hört det

jag tror på det

Så ge oss mera ord

Lär mig mera ord

Att leka med

 




Fri vers av Fånga dagen
Läst 240 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-08-11 23:23



Bookmark and Share


  Nasrin
Ord betyder så mycket. De är som frön som växer för att bli blommor eller ogräs.
Likgiltiga ord kan kännas som ett knivhugg.
Ord kan används för att försona, trösta,såra, sära, hela, välsigna, förbabba, dölja, blotta, krossa glädja.
Jag håller med dig när det gäller ord.
Det är nänu svårare för mig som har persiska som moderspråk.
Men jag tycker mycket vackert som går in i min själ.
2008-08-12

  Ordregnspoeten
Jag tror vi får bege oss ut i förorten för att finna rikedomen i språket. Där flödar ordkreativiteten.
2008-08-12

  Hannadraken
du får göra som min son. Hitta på ett ord. Men frågan är om man ska hitta ordet först eller betydelsen... Om man verkligen letar finns det nämligen så många fenomen som saknar ord. Så det är bara att .... ja just det - där var ett sånt ställe där jag inte hade ett ord.... "upfinna i verbal mening"
2008-08-12

    papillon
Jag bestrider att svenskan skulle vara ett fattigt språk - men vi är dåliga på att utnyttja dess rikedomar. I vårt dagliga tal rör vi oss med några tusen ord och med ännu färre fasta kombinationer. Vårt språk är ett stort hav och vi traskar för det mesta bara längs strandkanten. Poeten måste lära sig simma - och det tar sin tid. Läs våra stora lyriker och essäister och du kommer att bli förundrad över hur rikt ditt modersmål är. Säger jag och låter som en gammal skrumpen svensklärare........
2008-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Fånga dagen
Fånga dagen