Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Genvägar finns det ?

 

 

 

 

 

 

 

Genvägar säg mig finns det några

Genvägar

Genvägar att tvinga sig själv

att gå upp på morgonen

fastän tyngden i själen är tung

Tankarna är svarta av sot

Nedstämdheten är som allra värst om morgonen

Är jag dödsdömd morgonhatare

Vill vakna varje morgon med förväntningar

av vad dagen skulle kunna bli

Men oron möter mig när morgon gryr

Om morgonen radas alla mina problem upp

 och jag känner mig totalt värnlös mot dessa malande tankar

Är det detta som kallas kronisk dep

kronisk livsleda

Är livet bara en ända väntan ?




Fri vers av Fånga dagen
Läst 253 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-08-12 23:02



Bookmark and Share


  bluescat
bra formulerat om hur det kan kännas att vara nere...hoppas du mår bättre nu...
2008-08-14

  aol
livet är en väntan på det största döden och därefter
2008-08-13

  André Esbjörnson
vore det blott så lätt att sätta en stämpel och säga "detta är du", skulle du möjligen luta mot kronisk
det är inte så underbart att ha som stämpel, som man tror
för det har inget med kronik att göra

du söker genvägar
i buskar o snår
istället för att bara gå utanom
och bilda din egen kroniska glädje
av att själv funnit väg

(det är då dom dömmer dig)
2008-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Fånga dagen
Fånga dagen