.. lurad av teknikens infall...  ;P" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.. lurad av teknikens infall...  ;P


när jag hörde det var omkoppling

 

~

jag
givit löftet om att inte pressa

din vilja
accepterad

och det gör mina skuggor långa
fortfarande
efter månader

den solen gå aldrig ner
har fastnat vid horisonten
fortfarande vet jag inte vad jag gjorde

jo jag skrev
ren panik och utan hopp kvar

skrev

minns du
och det spelar ingen roll om du minns eller ej
är det äkta menat behövs inget minne

för då kommer insikt
då kommer
insikt

och jag behöver inte veta för jag minns

önskar dig lycka till.
det vet du
 - men fan jag kunde inte säja
inte ens andas det

lycka
det du söker
kan jag inte lägga där i din packning
det räcker att du åker
söker den själv

väggar vibrerar
nåt stoppar mig

min panna värker och jag är säker
horn
och i halsen simmande gelépudding
sväljer och sväljer
jo jag kan pressa
allt

och nu finns inget mer att göra
inte ens tanken kan bli kvar

å kråkjäveln skriker vettet ur sig
alltid kråkor
kajor eller korpar
råkor eller jäkla

vita svanar
kaniner och annat mjukt jävelskap

älskar dig så

trots min munkavle
bakbundna händer
tystnadsplikt jag gav

så..
och där tar jag med mig allt in i min tystnad
och trycket vägrar släppa

på andra sidan
både kråkan och väggarna
aviga

men kråkan vet
paradoxen när moment 22 i löften är en kråksång

fjärderlätt död skulle vara enkelt
nu
igen
och därmed stängs porten

ska det blir nästa 30år
jag har 5 dagar kvar

susar löven till svar
och den vita katten går ett varv till

jag är här kråka
hör du inte
har alltid varit här
svarar väggarna och grannar går till jobbet

jag vet vart månen är
nu som då som sen
bakom ljus och moln
bakom dagen

jag vet
och den porten stängdes
högljutt i natt medan kråkan skrek
då också

katt
vit
måndis försökte vara vitt och jag fick bunnies
av en vän

en  katt som såg rakt in i magen
den svarta
katten som hällde lava i min mage
kontrast

är du hungrig

och brisen tog slut
löv som döda hänger i livstrådar
medan jag andas färgen för att överleva och natten blir min
svartlunga
vem fan behöver röka

och du
du förstår inte att hösten är här
för tredje gången
för alla tredje gångar
och vita katter går medan slöjor vägrar ge vika
kl 3.33 och det mesta är bara dova toner under tapeten

en vän räddade mig genom natten
försynt utan frågor
sann vän

när jag hörde
omkoppling

ja

jag älskar dig till vanvett ändå

~

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 290 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-19 01:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri