Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HÅLLER KRAMPAKTIGT FAST I SOMMAREN

 

 

 

Naturens ljud omfamna mig idag

Skogens mull vara nära idag

Blommor ännu finnas i dikeskanterna

Blott sommar finns i våra kroppar kvar

Krampaktigt håller fast

Inte ännu hösten du skall komma

Ge sensommaren en chans låta värmen spridas på våran hud

Gnistra i våra hår ska solen få göra

Lägger dessa bilder längst in

I facket till mitt hjärta

Tagas fram när kylan

Tär och jag näras

Av värmen gömdes

I gömmans

Famn




Fri vers av Fånga dagen
Läst 260 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-08-24 18:51



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
En vacker dikt om vemodet och nästan desperationen inför känslan att sommaren är på väg att säga adjö!
2008-08-27

    sajo
Försöker att hålla fast i sommaren jag med men du har verkligen skrivit en bra text. Imorse var det 4 grader varmt och jag inser att sensommartid börjar övergå mot höst.

Jag plockar med mig kameran ut i naturen och njuter och fångar allt det vackra på bild. Applåder du får för din text.
2008-08-24

  anits VIP
Vackert att läsa,fint skrivit
och i dag har solen värmt
oss
2008-08-24

  Mr Lindemann VIP
Jag rycker tag i en vissnad ros
Kämpar med ett ruttet blåbär mellan käftarna för att förtränga den kommande svampsäsongen

Inser med en torkad tussilago i näven att på poeter.se finns sommaren för alltid.
2008-08-24

  Larz Gustafsson VIP
Jag har släppt taget nu. Det får bära eller brista. Försonar mig med vad som komma skall.
Det finns annat jag oroar mig mer för.
2008-08-24

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Fint
Och ja idag har man njutit av värmen
2008-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Fånga dagen
Fånga dagen