Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KONTROLL PÅ KONTROLLEN

 

 

 

Kontrollbehov

Allt precis allt måste jag veta

Då är kontrollen på

Kontroll på allt som ska hända

Kontroll på det jag inte vet nåt om

Kontroll på det jag inte själv kan styra

Kontroll för att jag vill

Kontroll håller ångesten inom gränser

Konroll är ett jobbigt fenomen att leva med

Fick veta att det hör till ätstörningsbeteendet

Trodde jag skulle bli helt bra

Trodde att jag skulle känna frihet igen

Det som hållt mig så fången i större delen av mitt liv

Det är då hon säger att jag inte kommer fram

För alla mina måsten och krav jag ställer på mig själv

Ompröva till andra ord istället

Jag behöver äta för att min kropp ska fungera

Jag behöver äta regelbundet för att min kropp ska fungera

Jag behöver rutiner för att jag ska må bra

Ska det vara så svårt

Sen står den där lilla envisa flickan ivägen

Gör motstånd stretar och slår

För hon vill ha Kontroll

Totalkontroll

På allt

 




Fri vers av Fånga dagen
Läst 174 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-08-27 18:41



Bookmark and Share


  Trädflickan
Uach vad jobbet det låter att hela tiden försöka ha kontroll. Det ger en verkligen ångest. Hoppas du kommer att kunna släppa på kontrollen.
2008-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Fånga dagen
Fånga dagen