Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.. återupprepningar i gångerna 3. lägger konstiga vibbar om saker..; del 1 (fransiga fanor): -80-tal


Tornbetraktelse I

 

~

(det ryms världar i ett torn
som skymmer rasen
däri)


 

dom säger att man ska ha tålamod
lugna sig
vänta och se tiden an

 

dom säger att det

blir nog

bra

 

det blir inte bra
det blir inte

 

bra
hur ska det kunna bli bra
när allt rör sig och åt fel håll
när allt krymper och krymper
och dom som säger blir stora som evigheter
och bra följer med

 

dit jag inte når

 

det blir bara ord kvar här nere hos mig
det blir inte

 

bra

 

det lutar åt fel håll
det blåser fel vindar

 

det är där mitt hopp bärs bort

 

bra så bra
när glöden falnar mellan hoppets vind och tröstens evighet
medan allt försvinner neråt kanten

 

bra?

 

krympa och lämna mitt slott av tro
ska det
måste det

 

gör jag så att det gör
mellan springorna på falluckan till vallgraven

 

pressas ut
bortbort

 

 

bara vän - där bara
är den vänliga delen

 

vän

 

ja
bra

 

det blir bra
det blir det

 

hukar mig
(det sista har fastnat och sitter som en medveten tätning och det gör mig så arg)

 

bra
så bra

 

kanten på vallgraven blir
stupet på världsalltet
blir vän med vinden och evigheten
på andra sidan
blir

 

bara vän

 

smack igen
"dämm vattnet" sa världars kanter och sammanstrålade
(nu ska inga flottar föra fanor mer för det mojnade)

 

 

blir bra

blir så bra

vän

 

 

(och murar skyddar för insyn)

~

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 167 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-09-16 06:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri