Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Att vända en Måne" - till Wojkiech Kilar - MainTheme; The Ninth Gate :) samt Akira Yamaokas Cradle of Forest. .. och tack du förstärkare och läromästare. synd det irriterar..


för alla inten är inga inten alls

 

~

mitt i natten

vaknar och har tappat ett ord

alltså betydelsen försvann

 

i en dröm där månen vände sig ut och in

 

blev skrivande i timmar

dagar

nätter

om ett ord

 

från 13 års ålders övertygelse

ner till

poff borta

 

och hittar betydelsen först när hela panikforskningen släppt greppet om sig själv

i ren utmattning

som att slita ut betydelserna ur ett X för att komma fram till intet

själva mantrat och ovarat

genom att gå igenom alla associationer man får tills dom är slut

ner till scratch

 

noll

X

 

och det man hittar när man borde förstå

är noll och evig våg

i ett

den exakta balansen

 

och hela livets bilder vänds aviga

och mätning blir överflödigt

hämnd ogiltigt

värden nåt som tillhör mätning

och inget kan störa

 

inte ens ett nytt ord

 

av ett enda ord

givet men återkastat

på avigan

 

läskigt läskigt läskigt

 

 

och kvar är bara 

det som mest fruktas

 

Det mest åtråvärda

 

 

...inga frågor och ingen tid...

.. och månen har visat sin insidas bud...

~

 




Övriga genrer av Pot Pourri
Läst 162 gånger
Publicerad 2008-09-28 03:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri