Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets Tempel


När du frågar mig: "Tror du på Gud?"
svarar jag bara: "Jag tror på Livet."

Jag tillber Det med glädjetårar
och hyllar Det med förtvivlade skratt

Förbluffad läser jag Dess subtila teckenspråk
där varje svar föder en fråga
som i sitt inre bär en nyckel

Livet slår mig, Livet smeker mig
och för varje dag blir mitt motstånd svagare

När jag slappnar av försvinner smärtan,
världen blir varm och mjuk

Dagarna faller som glimrande regndroppar
ner i mina öppna handflator:
gåvor från Det Himmelska Livet
som tvättar bort tårarna

Idag är jag här, men var är jag imorgon?

När regnmolnen dragit förbi
återuppstår den bländande Solen

Kan jag motstå de gyllene strålarna
vars hetta föder Livets mirakulösa kärlek
när de rör min nakna hud?

De bränner bort frågorna och svaren,
uppenbarar nuets dolda magi

förvandlar vardagsrutiner
till heliga ritualer

i Livets Tempel
vars altare är

min själ




Fri vers av Ken Taurus
Läst 680 gånger
Publicerad 2008-09-29 22:16



Bookmark and Share


  Susanne Ljung Adriansson VIP
Vackert skrivet om detta gåtfulla fenomen som kallas Livet...
2008-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Ken Taurus
Ken Taurus