Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fiolen min

Vill du veta
varför jag håller min kära fiol
på bilden här på poetsidan?
För att en fiol
är inte bara ett instrument
som utsänder ljud
utan dessutom
en resonanslåda
som svarar på allt
som den uppfångar
från när och fjärran
och med fingertopparna
mot fiolen
så kan man känna det
bli en del
i allt som klingar
Och nu vill jag bara säga
allt allt skapande
kommer ur lyssnandet
till det som andra gjort
till det som kommer
ur världen omkring
eller ur dina egna
outforskade gömmor
allt som klingar
klingar
klingar...
långt ifrån
eller nära




Fri vers av stenhur VIP
Läst 1019 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-10-05 14:35



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Vackert beskrivet,
inte minst
om hur resonansen som ljudvågorna alstrar i fiolen
inte bara bär ljud utan även känns när man vidrör

det är en dikt om musik som berör
2010-02-17

    Maria Malm
Denna text var mycket klok och tänkvärd. Sparas. Absolut.
2008-10-05

  Eaglemountains VIP
Ännu en som bokmärker en tänkvärd text.....
2008-10-05

  mare VIP
kloka sagda ord...mitt bokmärke..
2008-10-05
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP