Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


STÖRNINGSMOMENT



jag har en känsla av
att jag alltid stör
men hellre det än att
jag inte alls berör
här utanför
monopolspelets hank & stör
en revoltör
med ett skiftande humör



hur står det till?
du frågar mig
vad vill du jag
skall svara dig?
att jag är glad?
att allt är bra?
och hipp hurra
för usa?



jag kommer aldrig till albert bridge
inte till rialto heller
ibland vet jag inte vad jag vill
men när det verkligen gäller
vet jag var mitt hjärta finns
och var jag har mina rötter
i landet där ingen någonting minns
skall jag en dag placera mina fötter



men den som är rädd för getsemane
nöjer sig kanske med mtv
den som flyr konfrontationens krasch
får existera i sin tragiska fars
människa, är du rädd för dig själv?
ljöd en profetröst en gång
snyftar du och blir sentimental
när du hör "vildandens sång"?



när människor upplevs som inkräktare
från vanliga svenssons till pennfäktare
och nojorna griper din sargade själ
då blir det så svårt att vilja folk väl
då mottas min ärlighet och diagnos
som någonting udda
ett mobbingbarn som slås


LARZ GUSTAFSSON 061015






Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-10-10 11:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Nästan något profetiskt över den här texten. Det känns att den kommer direkt från hjärtat. En väldigt öppen dikt och dessutom med mycket bra och välfunna rim (alltså just såna som jag själv aldrig skulle kunna förmå skriva..). Rialto har jag visserligen kommit till en gång, men några år efteråt så tog det definitivt stopp. Albert Bridge vet jag inte ens var den ligger...
2008-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP