Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath


Hösten

 

Solen skimrar

trädens gyllene blad.

 

Förbereder sig för

vila.

 

Accepterar.

 

Släpper löv.

 

Naturen bjuder oss:

se att allt har sin tid.

 

Men människan tycks ofta

tro att hon blir lyckligare

någon annan stans.

 

Är ständigt på väg.

Kanske lyckan

finns runt hörnet.

 

Är i otakt med livet.

 

Stanna upp!

 

Finn ditt nu.

 

Varje ögonblick av dagen

är ditt liv.

Det liv du fått

att förvalta.

 

Tag emot den gåvan.

Så att du inte vid gravens rand

upptäcker

 

Jag missade livet

det gick mig förbi.

 

Lev i din höst, vinter

sommar och vår.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 424 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-10-13 22:24



Bookmark and Share


  Fredrik P. VIP
ett mantra jag gärna
bokmärker och påminner
mig om. bravo vännen!
2009-02-01

    näver de anima
Vacker, accepterande - som hösten själv
2008-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP