Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GODISRÅTTA

du är stans syrligaste godis

jag är stans sorgligaste lodis

du flyr så snabbt som benen bär dig

du vet ju att jag inte klär dig

utstött för alltid heter sången

som nu hörs eka bland betongen

vad hände sen med tonårsdrömmen?

vem släckte ljuset, slog av strömmen?

ett vykort ifrån andra sidan

en trött mans tröstlösa förbidan

en daglig blindbockslek är jakten

där fel faktorer gripit makten

nu dalar löven i allén

ett melankoliskt fenomen

jag faller själv nån gång ibland

på vägen hem till himlens strand

allt hos mig har sett bättre dar

när jag besökt min sjuke far

och sörjt den tid som en gång var

så har jag ändå lång väg kvar

LARZ GUSTAFSSON   081015




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 310 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-10-15 19:45



Bookmark and Share


  Catboy
det är inte över förren det är över, som man säger!
2008-10-18

  Larz Gustafsson VIP
Tack.
Men jag ändrar aldrig en dikt och delar inte din uppfattning.
Förresten, vem har inte tappat stuns i mitten?
2008-10-16

  Njord
Börjar väldigt bra
Förlorar lite stuns i mitten

Kan med fördel delas i två dikter utan att förlora mening
2008-10-16

  Elaine.S VIP
Livet självt kan man ifrågasätta, vrida och vända,
man har sin längtan och ibland fylls man av saknad..
Man ser, och fylls av önskan och så går livet på
och förhoppningsvis har man fina dagar kvar...men livet
vet vi inget om , plötsligt står man vid sin fars sjukbädd
och då föds ytterligare tankar om livet...

Nu i livet är det höst...

"nu dalar löven i allén

ett melankoliskt fenomen

jag faller själv nån gång ibland

på vägen hem till himlens strand"
2008-10-15

  Mirela K.
"du är stans syrligaste godis / jag är stans sorgligaste lodis" - älskar den biten! :D
2008-10-15

  Larz Gustafsson VIP
Jag vill på detta sätt framföra mina innerliga tack för en av de bästa kommentarerna jag någonsin fått!
Bamsekram!
2008-10-15

  Tricia Johansson
Wow. Helt otrolig dikt. Så.. bra skrivet. Blir fascinerad av ditt sätt att skriva, och beskriva. och det på rim. Jag har sagt det innan, och jag säger det igen: det är jävligt svårt att skriva så målande, och få fram vad man menar och känner så tydligt när man skriver på rim. Applåd!
2008-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP