Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HÖSTENS ELD

är du höstens eld

är jag den torra veden

flammar det i kväll

på den här öde heden

har jag satts i brand

av mina drömmars gnista

önskar hett ibland

att elden blev min sista

att den blev ett likbål

där jag blev kremerad

 

är du ljuv musik

vill jag ekvilibrera

lägga romantik

till det Gud komponerat

utan att det hela

blir för orkestrerat

värdigt, distingerat

ändå inspirerat

 

är du morgonrodnaden

är jag responsen

det försynta svaret

på kontaktannonsen

livet är en frukost

utan sylt på sconesen

 

LARZ GUSTAFSSON  17/10 2008




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-10-17 09:34



Bookmark and Share


  Betlehemsstjärnan VIP
Oerhört starka rader...snyggt, känslosamt och mycket vackert!/B
2008-10-17

  Elaine.S VIP
Den här var väldigt fint skriven , lågmäld men ändå
med skärpa. Som om livet står och väntar på något
som kan förgylla en dag, en stund...resten av ett liv..
2008-10-17

  Tomas Alexander
nästan för bra flyt i texten, jag läste igenom texten utan o veta vad jag läst. Men bra jobbat!
2008-10-17

  Måna N. Berger
Snyggt rimmat! Första stycket är nästan lite snudd på Karlfeldt, "Dina ögon äro eldar och min själ är beck och kåda..." ja, du vet.
2008-10-17

  Therés
den här gillar jag...lätt att läsa.
nästan som en sång.
2008-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP