Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Musik: Larz Gustafsson


ALLA MINA SÅNGER

här står jag med

alla mina sånger

och min tomma plånbok

står här med min

nötta gamla plånbok

och en späckad sångbok

här står jag med

lärdomar och ånger

som jag har förvärvat

och med minnen av allt

fint och vackert

som jag har fördärvat

allting är ett kaos

och en besynnerlig mixtur

som en bur jag aldrig tar mig ur

 

sitter här med

flera andras sånger

och är pank till tusen

sitter här med mina

polisonger

och ett grepp om musen

livet är en rodeo

där hästen

bara kastar av mig

som en punkrockvideo

jag undrar

vad det ska bli av mig

jag är nog en skum

och ganska underlig figur

i min bur jag aldrig tar mig ur

 

vandrar med en samling

gamla låtar

och har slut på stålar

vandrar här bland andra

undersåtar

med musik som vrålar

jag slår mig i slang med

vackra vildar

och får nya vänner

finner det som lindrar

och som mildrar

när min oro bränner

så tillsammans utgör vi

en argsint subkultur

trots att jag blivit inlåst i denna bur

 

LARZ GUSTAFSSON

 

081019




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 313 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-10-19 16:55



Bookmark and Share


  Therés
sorglig och vackert. vill höra den som en låttext som så mycket annat du skriver.
2008-10-20

    ej medlem längre
BRA!
2008-10-20

  mare VIP
vilket flyt, bra sång..
2008-10-20

  Elaine.S VIP
Det finns tyngd i dina ord
en slags fighting spirit som gör den dikten
till något mer, något häftigt....
2008-10-19

  isabel louise
gillar den här!
2008-10-19

  Måna N. Berger
Såvida det inte är så att du brutit dig ut ur buren, till de vackra vildarnas subkultur.
2008-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP