Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


TÅGET HAR GÅTT

tåget har gått

och perrongen ligger öde

du hade en skatt

precis som rackham den röde

men allt mjukt blev stelt

när du gick förbi och rörde

du säger: "förlåt att jag störde och förstörde..."

så fälls det en dom

ingen tid ges att förklara

så står du där tom

slösa har besegrat spara

för mycket igen

alltid samma gamla visa

hur blev det så här?

och vad ville du bevisa?

ensam är stark

åtminstone besparad

att stötas bort

bli idiotförklarad

dömer ej den

som förkortade sin plåga

the easy way out

blåsa ut sin egen låga

du kallar det fegt

det är lätt för dig att säga

en mil i hans skor

skulle ingen av oss greja

tåget har gått

sista löven for med vinden

någonting vått

rinner sakta nedför kinden

LARZ GUSTAFSSON

081026




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 524 gånger och applåderad av 23 personer
Utvald text
Publicerad 2008-10-26 17:42



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Berör starkt förnimmer känslan av avsked, sorg och försoning.

Eva
2008-11-30

    Glittra G
fin dikt ... om att förstå andras perspektiv
2008-10-29

  Tellus Fortuna
"...sista löven for med vinden
någonting vått
rinner sakta nedför kinden..."

Mycket målande avslut.
2008-10-29

    merasera
Den här var bra. Tål att tänka på. Jag kallar det inte fegt, kanske själviskt att blåsa ut sin egen låga, för alla lämnar någon sörjande efter vars dagar också blir tyngre av hans val.
2008-10-29

  Måna N. Berger
Gratulerar till guldstjärnan och till samma dikts placering bland de fem igår! Mycket välförtjänt!
2008-10-29

  DanSan
**********************

Grattis till stjärnan vännen!

**********************
2008-10-29

  hero40 VIP
En väldigt stark och närvarande
text som applåderas.
2008-10-28

  Aisha VIP
...vackert och vemodigt...
2008-10-28

  Aisha VIP
...vackert och vemodigt...
2008-10-28

  Sladjana Zubcevic
"tåget har gått

och perrongen ligger öde"
Underbart skrivet.
2008-10-28

  Fånga dagen
starkt och känslosamt
känner en tår i sista raden falla ned

mvh ak
2008-10-28

  Elaine.S VIP
Bra skrivet och känslorna
av att förlorat något känns verkligen
En stor ledsenhet i dessa rader..
2008-10-27

    ej medlem längre
Bra skrivet!
2008-10-27

  mare VIP
Sorglig, mycket bra skriven...
2008-10-27

  Nasrin
Mycket sorgligt!
"TÅGET HAR GÅTT"
Du skriver vackert! Kram
2008-10-26

  anits VIP
Mycket sorgligt och vemodigt
att läsa
2008-10-26

  Della K
Nej men aj vad sorgset...

Ont gör det att läsa.

Men du skriver det väl.
2008-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP