Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JUNIGRYNING

du är junigryning
som jag vill ha till bords
du är efterdyning
som du bär inombords
kär i köttslig kittsling
sjunker som en sten
när jag fått upp vittring
klingar klangen klen
från den gjutjärnsklocka
i gedigen malm
som vill pilgrim locka
med hans segerpalm
du är junigryning
inte midnattssol
du är havets dyning
inte swimmingpool
pur och äkta vara
i en konstgjord tid
ljusblå ögon klara
med en blick så blid
dansar du i blågult
genom sommarnatt
så blir allt det grå fult
även mörkrets katt
junigryningsälva
lätt och lekande
får min värld att skälva
gör mig smekande

LARZ GUSTAFSSON 24-25/3 2008




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 323 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-10-28 15:40



Bookmark and Share


  mare VIP
Mycket vackert !
2008-10-29

  Elaine.S VIP
Något äkta i en konstgjord tid...Snyggt!!
2008-10-28

    sajo
Gillar denna sköna text.
2008-10-28

  lyckeli
Klara, sköna, snygga rader..
2008-10-28

    ej medlem längre
Snyggt!
2008-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP