Larz Gustafsson läser poesi inför publik, Musikhuset, Gävle 081028. Foto: Tony Eriksson, Valbo." />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Larz Gustafsson läser poesi inför publik, Musikhuset, Gävle 081028. Foto: Tony Eriksson, Valbo.


DIREKTSÄND UNDERGÅNG

jag ska direktsända min undergång på internet

och det ska bli den mest bizarra film du nånsin sett

eller kanske är det just det som jag redan gör?

jag är i full färd med att skildra livet jag förstör

för jag vill inte ha nån del i ett bedrägeri

den imbecilla fantasi som många lever i

man kolorerar hela tillvaron i rosenrött

allt blir ett dockskåp där allt måste smaka sockersött

så kom tillbaks när ni har nåt som intresserar mig

som inte äcklar och som inte irriterar mig

jag har en inbyggd lögndetektor här i samvetet

den gör mig galen som phil spector ifrån helvetet

slå inte i mig mörkblå dunster - den ger utslag då

kör inga tricks och inga konster om du hälsar på

 

jag sänder live ifrån mitt huvud och från hjärtat ibland

många föredrar det förstnämnda och fruktar min brand

alla gillar sensationer som en freakshow på turné

och legendens sista dödsryckning vill alla se

det ger mera spänning än de där han ville ge

låt oss njuta av din död, ditt svin och lämna oss ifred!

 

LARZ GUSTAFSSON  29/10 2008

 

 

 

 

 




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 282 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-10-29 18:54



Bookmark and Share


  Betlehemsstjärnan VIP
Min vän
aldrig igen!
Så kan det kännas visst
men vem vet vad man misst
Låt krutet komma ut
i nästa sekund är det slut
Du presterar mer
än vad du tror att du ger/B
2008-10-30

  Suddad
En text som slår revolt. En text som uttrycker det en annan så ofta tänker men inte kan få fram. Jätte bra.
Gillade "allt blir ett dockskåp där allt måste smaka sockersött" lite extra mycket. BRAVO!
2008-10-30

  Carola Zettergren
Jisses....strålande!!!
2008-10-30

  Elaine.S VIP
Wow!! vilken känsla i dina ord
som tar ett grepp och förmedlar
med styrka, åsikter och känslor..
och det med största möjliga allvar...
2008-10-30

  Måna N. Berger
Furiöst!
2008-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP