Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du vet ingenting, men du vet även allt och titeln har inte ett dugg med texten att göra .

Jag sitter här nu och allt känns fullständigt meningslöst .
Vart jag än vänder min blick ser jag menlösa punkter
och prickar .
Saker som ingen bryr sig om.
man skulle kunna säga att vart jag än vänder min blick så ser jag mig själv .

Jag ser mörkret som en frihet,
osynligheten som en barmhärtande hand,
och mig själv som ingenting .

Ibland är jag ingenting .

Jag ser allt
men jag ser ingenting .
Jag känner mig överrumplad av all närhet
men ändå så är jag så ensam .
Jag är ensam i ett rum fyllt med vänner,
jag pratar och är med dem,
men jag sitter fortfarande i samma hörn där ingen ser

som jag gjorde när jag kom.

Det är som en blomma som snart ska väckla ut sina underbara blad,
men ingen ger den vatten så den vissnar sakta bort ur verkligheten.
Det är som en fågel som snart ska kasta sig ut
och
pröva sina vingar men plötsligt så försvinner himlen,
och det finns inte rum att flyga någonstans .

Och vart jag än går så förföjer ångesten mig,
som en svart skepnad av all den oro i mitt huvud,
han är överallt men även ingenstans .

 




Fri vers av sundance-kid
Läst 409 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-11-13 17:35



Bookmark and Share


    Issand.
ja, denna var fin som attan,, gillar flera saker, tex:


"Vart jag än vänder min blick ser jag menlösa punkter
och prickar "


"som en svart skepnad av all den oro i mitt huvud,"

du skriver bra men jag är petig och jobbig .. två saker:

väcka: veckla
förföjer: förföljer
2008-12-07

    Glittersplitter
du kan det här, du är duktig!
2008-11-13

  Mr Lindemann VIP
*Applåderar texten stående så, flera av oss här är med och är begeistrade över detta som du skrivit*
2008-11-13

  Blåbäret
Ibland så känner man sig så vilsen...du beskriver det oerhört bra...kan känna igen mig i dina rader, men även glädjas över att tiden läker och helar...att jag behöver inte fastna i samma mönster hela mitt liv...jag besitter viss egenkraft för att kunna ta mig ur och göra mer medvetna val som fyller min själ...som ger mig livet åter
2008-11-13
  > Nästa text
< Föregående

sundance-kid