Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Olika lotter i livet


Olika lotter vi får här i livet

vissa tar det stora klivet

blir direktör för någon bank

ingen risk att någonsin bli pank

för oavsett vad de gjort

de alltid tjänar pengar stort


I riksdagen man kan sitta några år

och efteråt lön man ändå får

för garanti man då har

att få pengar i alla sina dar


Annat är det för oss andra

som på här il Sverige vandra

vi är de som till varje pris

måste jagas med politikernas ris

så vi inte latar oss

som de som verkar vara vår boss

de som bestämmer och stiftar lagar

och själva kan vila resten av sina dagar










Övriga genrer av eva m h
Läst 199 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-11-16 19:04



Bookmark and Share


  claes fredelius
Hej Eva!

Det var en bra text
Precis så absurt är det i vårt "välordnade" samhälle
Med hycklare som Alliansen vid det politiska rodret
Och helt amoraliska giribukar vid det ekonomiska

En äkta dagsvers a la Stig Dagerman
2008-11-17

  Eva Langrath VIP
Härlig text.

Eva
2008-11-16

  Marreb
Ja! Ja! Ja! Rätt skrivet! Otroligt frustrerande fenomen som drabbar den "lilla".
2008-11-16
  > Nästa text
< Föregående

eva m h