Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ännu en dikt att bita i för alla er som söker angreppspunkter...Give 'em enough rope...


HYLLNING



det finns tvättäkta rebeller
som satt sin prägel på mitt liv
i ett likriktat samhälle
har de levt alternativt
de har vägrat kompromissa
fastän striden varit hård
och fast folk i deras omgivning
sagt att de behöver vård



för varje lögnaktig beskyllning
vill jag framföra en hyllning
till er som vågat gå mot strömmen
ni som förverkligade drömmen
till er som mobbas utav media
starkaste länken i en kedja
er vill jag hylla för ni vägrat att ge upp



det finns de som sänker fanan
när det blåser upp till storm
andra ändrar kampmetoder
ömsar skinn och ändrar form
men ett fåtal lyfter blicken
tågar taktfast vidare
alltid sanningssägare
men sällan glädjespridare



ingen nämnd
ingen glömd
ingen tämjd
men mången dömd
det är svårt att va berömd
ens fadäs blir aldrig glömd



fast vi vägrar att ha hjältar
så beundrar jag den man
som kan svälta eller tälta
bara han får vara sann
som blir utfrusen av massan
och står ensam, stolt och stark
som en tall i nordanvinden
som en ros på änglamark



LARZ GUSTAFSSON 060920




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-12-02 07:30



Bookmark and Share


  mare VIP
Stark dikt....fin hyllning, och så sann !!
2008-12-03

  Svartsilver
Men du är ju en stark man
det har aldrig jag sett att du viker en tum
2008-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP