Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


So bin ich und so bleibe ich...Yes, sir!


I SKUGGAN AV ETT KORS

jag var aldrig någon playboy
jag var aldrig någon snobb
hade ingen motorcykel
hade inga coola jobb
jag har aldrig gillat fotboll
boxning, bandy eller squash
jag fick ingen plats i solen
men i skuggan av ett kors

man förväntas göra karriär
alternativet är misär
man förväntas vara framgångsrik
en aktie bakom varje flik
trots att yuppieeran är förbi
gör statusjakten ej sorti

vägrar du vara ambitiös
betraktas du som värdelös
om du inte samlar pluspoäng
utan drömmer i din säng
är du imbecill och kriminell
en ytterst vanartig rebell

flyger iväg på bevingade ord
det är ett brott som är värre än mord
surfar omkring på visioner jag fått
diktar om drömmar som få har förstått
skuggan av korset som avtecknar sig
svalkar och skyddar och hugsvalar mig
missförstådd, andesmord, misstänkliggjord
svävar jag fram på bevingade ord

LARZ GUSTAFSSON 991110-11




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 299 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-12-02 16:20



Bookmark and Share


  mare VIP
Fantastisk läsning....applåd och bokmärker !!
2008-12-03

  Moa Paulsson
den här sortens poesi går verkligen rakt in i hjärtat på mej (och det låter som en kliché, men det är faktiskt så). vissa punkaccosiationer också, och jag är väl ingen punkmänniska egentligen, men i det här fallet är det enbart positivt. särskilt andra och tredje strofen finner sin väg in i mej.
applåder!
2008-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP