Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DECEMBERLJUS

När gryning famnar himlen som fryser.
står morgonen väntande och ryser.

Fruset vinterlandskap rodnar i decemberstrålar,
när solljusets pensel i purpur målar.

Natten somnar i gryning på guldbeströdd väg,
Skuggor försvinner steg för steg.

Naturen håller andan ett tag,
darrar när gryning möter dag.













Fri vers av wildrosen
Läst 345 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-12-03 09:17



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Helt underbart!sparas så klart!
2009-01-16

    Bodil Sandberg
Man tänker..så skönt att vara människa just då..oerhört vackert måleriskt - strålande grannt!!!
2008-12-04

  Maria T
Vackert decemberljus
2008-12-03

  Sandvargen
vackert ...
2008-12-03
  > Nästa text
< Föregående

wildrosen