Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SÖKANDET EFTER SYNTES

kolossens fötter

lera och järn

kan aldrig bli en legering

en galnings rötter

bygger ett värn

med sin exilregering

tes

antites

men jag söker syntes

jag söker symbiosen

den skaparglädje

som föds som en blixt

forcerar alla låsen

brobyggare

blir min tro tryggare?

jag minns

två tordönssöner

Han som vill väl

formar varsamt min själ

lyssnar alltid till

mina böner

experiment

allt kan bli spegelvänt

men då hör jag

en röst bakom mig

söker syntes

i de dagar som ges

fastän så många

kört om mig

LARZ GUSTAFSSON  3/12 2008

P.S. Bukowski är pekoral. D.S.




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-12-03 20:41



Bookmark and Share


  mare VIP
Bra ordat ......
2008-12-05

  Larz Gustafsson VIP
Han är överskattad.
2008-12-04

  Måna N. Berger
P.S. Vad har Bukowski med saken att göra? Undrar nyfiken. D.S.
2008-12-03

  Måna N. Berger
Tes, antites och syntes, leder till ny tes... osv. Jag tycker du är inne på ett intressant spår här!
2008-12-03

  anits VIP
Mycket vackert och
många tänkvärda
ord
2008-12-03

  Betlehemsstjärnan VIP
Helt suveränt...
fantastisk sammanhållning..Innehållet och budskapet är briljant/B
2008-12-03

  Carola Zettergren
SNYGGT!
2008-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP