Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ishalkan fäller änkan när allt som är fruset ska dö (förtvivlan)




Snårskogen böjer den gren som stod rak
snöfallet väger mot marken
Välfärden höljer den fattiges tak
samhället bäddar i parken
Dunmjuk är kölden när kvällen står fri
döden ska jämnas med marken


Sandbilen mullrar där benpipor brast
ishalkan fäller en änka
Bidrag för den som är samhällets last
virande fängsel att kränka
- satt att bli ingen, ska ingen förbli
skarn är ett brott att betänka


Omöjlig vandrar den otänkta dag
stormarna falnar i ljuset
Maktlöshet växer där makten är lag
släpar en fattig i gruset
ve den som väljer att stå honom bi
river som eld allt förfruset







Fri vers av halmstrå
Läst 253 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-05 11:46



Bookmark and Share


    papillon
- satt att bli ingen, ska ingen förbli-

Vilken jädrans grundbult i ett snålt och sjukt samhälle!
2008-12-05

  Kristina Wallbing
Vilken oerhört vemodig, ja sorgsen sång! Starka bilder om samhällets iskalla människosyn. Blandningen av ett något ålderdomligt språk, den jämna rytmen och bilder från nutid gör att dikten känns förunderligt levande.
2008-12-05

    papillon
Perfekt rytm, egensinnig och mycket snygg rimflätning i en frusen text - applåder igen
2008-12-05
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå