Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vaggvisa till en horunge (en mammas bön)

Raskar genom världen
den väldiges namn
Skänker skydd till färden
i en svartkråkas hamn
klädnaden som döljer
skuggorna som följer
den som söker nattly i en skökas famn

Satan - han som väljer
de utvaldas dag
Följer den som dväljer
vid sitt hjärtas behag
Blåser liv i järnmalm
bränner djävulsk sänghalm
stoftet är papyrus i konungens lag

Irrar genom friden
en gatflickas själ
all sin tid förliden
där ett ord talar väl
Smälter isens vanmakt
näpser satans gravpakt
gatans välde krossat av horungens häl













Fri vers av halmstrå
Läst 345 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-12-07 20:06



Bookmark and Share


  Erik L
Jag gillar hur den använder en sjuradig strof med en inte allt för enkel rimflätning. Kräver mycket arbete för att få ihop det så pass bra som du har lyckats med här!
2008-12-09

    papillon
Voj, voj - det här var en häftig rytmik med en egensinnig men konsekvent genomförd meter och en lika egensinnig och konsekvent rimfläta - härligt. Men saknas det inte en stavelse i första strofens sista rad? Det borde inte vara för besvärligt att fixa
2008-12-07
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå