Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


TÄNK ROSA


svepande skuggor
i ett hav av neon
vi var på väg in i tider av rött
bet stora tuggor av brödet som bjöds
bakverket smakade ljuvligt och sött

rosa elektrisk parfymnatt
stockholm -79
luften som fylldes av flickskratt
overkligt liksom på bio
initialskedets spänning
ett preludiums kittling
jag hade äventyrskänning
jag hade fått upp vittring

skyltfönstrens skvaller
jag blev rörd och förförd
surfade fram på en våg av ljud
spräng alla galler
bli klassad som störd
drömde om en likasinnad brud

vinternattsstjärnor
lyste ned på oss
medan vi formades
upptäckte mer
åren flög snabbt och
irrande bloss
sökte sig bort ifrån gamla kvarter

sammetscharmörer
knivskarp konkurrens
outsiders hade väl
aldrig en chans
bondageposörer
allt gick som en dans
utom för oss
som fick envägsromans

LARZ GUSTAFSSON 20 år senare (1999)






Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-12-08 06:37



Bookmark and Share


  Mirela K.
ja, oj så rosa!

how ya doin', old pal?
2008-12-10

  mare VIP
Bra nedskrivna rader......
2008-12-08

  Betlehemsstjärnan VIP
Det finns ett konstaterande, och det är att tiden flyger snabbt.
Fin återblick, bara på det sättet du kan skriva/B
2008-12-08

  Måna N. Berger
I alla romanser finns det en som älskar mera än den andre.. envägs, javisst.
Jag tänker rosa och ser skyltfönstrens skvaller,
"svepande skuggor
i ett hav av neon"
och manar upp egna minnen, något tidigare förstås, från samma (?) kvarter..
2008-12-08

  Elaine.S VIP
En tillbakablick som bär på allt det där som hoppas,
när man är ung och allt ligger framför och öppnar upp sig
och lockar...ordet "envägsromans" klingar sorgligt...
2008-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP