Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en rörelse i vattnet


kan världen se genom barnets lins?

 

Vart ska jag, vart är mitt hem någonstans?
jag frågar men tomt står mitt svar
-känn dig som hemma, säger du
ställer fram en stol, som jag faller igenom

förnekande ansikten hängde över mig
som fyraåring, ett brådjup stod mellan
mig och världen, i väntan på...

vad är orsaken till platsen där jag befinner mig?
en stunds betraktelser mellan ovan och nedan
en osynlig historia döljs i dina ögon

mina steg skyndar vidare från en plats till annan
längtans steg är skyndsamma
fötter halkar i rädslans fotsteg
-vänta, hör mina steg ropa; frihet!

din hud luktar lögner, hör inga röster
bara en tung kväljande doft
när tystnaden talar kvider den
som en lidande katt söker moderns spenor

kanske är det fortfarande kniven jag fruktar
mer än mörkret i dina ögon
men slutet är aldrig längre bort än själva början
en dag kanske historien hinner i kapp mig
omsluter mig dess sanning, till dess väntar jag,
skugga mot skugga, tills de döda återvänder.

 




Övriga genrer av Maria Zena Viklund
Läst 266 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-12-12 10:55



Bookmark and Share


  Ulf Lagerholm
det känns i hög grad som något tillbakahållet och djupt tragiskt döljer sig mellan dina litt trevande och undanglidande rader, visserligen nämner du att något helt avgörande har hänt, och att detta något har satt sin tydliga prägel, men vad min vän?, du är själv inne på det där mot slutet;

"en dag kanske historien hinner i kapp mig
omsluter mig dess sanning, till dess väntar jag,
skugga mot skugga, tills de döda återvänder."


jag är övertygad om att det är fler än jag, som väntar på att modet ska stå dig bi

tummen upp min vän!!
2008-12-12

  Peter Matsa
*brrrrrrrr*
såååå bra
så bra. frysbra.
ändå så rakryggad ...
2008-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund