Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


TIDSÅLDERNS AVSLUTNING

bland slocknade romanser
och bland försuttna chanser
sitter jag
där gamla minnens danser
blir frätande som cancer
sitter jag
min flykt från helgedomar
där man ej längre blommar
blev mitt drag
där orden ekar tomma
från alla torra gommar
lider jag
snart glider jag ur tiden
in i den ljuva friden
ovan där
då iklädd bästa sviden
- jag vet jag kommer i den -
står jag där
när inget sikten skymmer
så glöms alla bekymmer
som jag haft
snart överflödar fröjden
snart lyfts jag upp mot höjden
av Guds kraft!

LARZ GUSTAFSSON
080508




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-12-12 14:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket gripande om livet och evigheten!
2018-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP