Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den gudalika människan

Den gudalika människan - Gud, således -
lever i sin egen värld. I helighet
utesluten från mänskligheten. Innesluten
i sin egen strålkrans, faraonisk,
omöjlig för dödliga människor att
beröra. Räcker han ut handen
för att röra en människa är detta döden.
Förtvivlad sträcker sig dödsguden efter livet.




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 496 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-12-13 17:04



Bookmark and Share


  vera gade VIP
Intressant text- förtvivlad sträcker sig (den gudalika) människan efterälivet. Kunde jag tänka - i de banorna...
2008-12-13

    papillon
Stark text, tät, "hög specifik vikt".
Sträcker - räcker, jag undrar om inte dikten skulle vinna på om du läte orden byta plats "Räcker han ut handen" - "- sträcker sig dödsguden"....
2008-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP