Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
när den kvinnliga instinkten skadats hungrar den likt en varg, men äter av smulorna


När vet sorgen att den sörjt klart?

 

Hur många dagar av sorg
har inte mina steg trampat
en rastlöshet utan namn

 

 

när du visar ditt nakna jag och säger;
jag ska ta hand om dig, vila här på min axel
jag bär ändå världens alla sorger,
vet jag, det är inte längtan efter att få det lite lättare
som blir min fälla, nej det är priset,
när jag köpslår med min egen sanning

 

är jag ämnad att vandra mina
steg uthuggna ur sten, ensam?
när begravde jag den vilda själen,
var det någon som såg?

jag låter inte längre
dina spindelfingrar väva in mig
för att sedan sluka mig levande

jag väver min egen kokong av
tillräcklighet, ändå längtar jag
frimodighetens händer
utforska mitt inre lanskap

 

 

 




Övriga genrer av Maria Zena Viklund
Läst 401 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2008-12-14 10:36



Bookmark and Share


  RogerIvan
Jag gillar den här, den känns sann liksom, som en motvilligt men ändå sedd insikt, jag gillar speciellt

"det är inte längtan efter att få det lite lättare
som blir min fälla, nej det är priset,
när jag köpslår med min egen sanning"
2008-12-16

  lyckeli
som allting annat du skriver,
mer än mycket läsvärt

väver min egen kokong av
tillräcklighet

säger så mycket
2008-12-14

  Kristina Wallbing
Oerhört vemodig och sorgsen dikt. Som ett rop i natten. Men med ett tydlig ton av kraft och hopp!

Inledningen och slutet stannar jag länge vid. Och applåderar din sköna dikt!
2008-12-14

    © Birgitta Wäppling VIP
Lockar till läsning. Återvänder till denna.
2008-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund