Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ord framfödda i födslovånda

 

Jag har slutat slipa på dikten,
oreducerat släpper jag mig själv till hyenorna

för jag hungrar orden mer än dikten,
dessa försvarslösa monster,
är min egen värsta fiende

ändå måste jag, kanske är det
själens längtan att söka sig själv

orden som skapar ansikten,
hänger upp självporträtt,
ändå, ingen ser dig tyst gråta bakom kulisserna

men orden måste ut, jag föder fram dem i smärta
små stigmatiserade foster som hungrar liv.




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 314 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-12-14 10:55



Bookmark and Share


  drakbruden VIP
....och kanske är det då som stjärnor faller från himlen....helt underbart skrivet!
2008-12-15

  Michaela Dutius
Ord födda i smärta
"ingen ser dig tyst gråta bakom kulisserna"

nej där
bakom kulisserna är ensamheten total.
Suveränt skrivet!
2008-12-14

    Melona
och du gör det ju jäkligt bra med...
2008-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund